Idei de organizat bucătăria

Am fost tare ocupate cu târgurile dinaintea Paștelui, dar și cu crearea de noi produse (vom avea curând noutăți).

Preocupate fiind de a găsi moduri inedite și ieftine de organizarea a casei, am adunat de pe internet câteva propuneri.

Iată-le:

1. Vopsește cu vopsea de tablă interiorul ușii corpului în care ții rezervele de conserve.

Când ceva e pe terminate, scrii cu creta pe ușă. Iar când faci lista de cumpărături, nu trebuie decât să arunci aici o privire scurtă.

Mai multe aici.

1150-630x944

2. Nu arunca pachetele de carton în care au fost șervețelele. Pune în ele pungi de plastic cu diverse întrebuințări

Asta cred că este preferata mea. Tipicară cum sunt, am împărțit pungile în mai mute categorii: cele pentru cumpărături, cele pe care le folosesc la împachetat și cele mai uzate pe  care le folosesc când curăț zarzavatul.

Până să găsesc soluția asta, erau toate băgate într-o chestie de plastic de la Ikea, cu găuri, dar foarte  puțin practică, fiind toate pungile în același loc.

Alte idei asemănătoare găsești aici.

enhanced-9610-1393266701-13

3. Poți avea condimente proaspete tot timpul.

Dacă ești pasionată și ai timp, soluția pe care am gasit-o aici se pretează și când nu ai prea mult spațiu disponibil.

Hanging-Herb-Mason-Jars-7_thumb

4. Folosește la maximum spațiul de sub chiuvetă.

Imaginea vorbește de la sine.

Sursa este http://www.classyclutter.net/201407/kitchen-organization-tips-and-tricks

032-2

 

Inspirație!

Când cauți mireasma potrivită pentru o atmosferă deosebită

Am descoperit cu mare plăcere oamenii pasionați de la Arde Clipa, care continuă străvechea tradiție a egiptenilor și a cretanilor de fabricare a lumânărilor.

Lucrează manual fiecare lumânare, iar din mâna lor iese de fiecare dată un obiect de artă; fiecare lumânare este unică și îmbină, pe de o parte, povestea destinatarului și, pe de altă parte, talentul, dăruirea și pasiunea ”meșteșugarului”.

Claudia, fondatoarea și sufletul din spatele manufacturii Arde Clipa, a părăsit munca de birou ca să își urmeze o veche pasiune – artele plastice – și a ales să transpună frumosul în aceste mici bijuterii care ne înfrumusețează și parfumează mesele.

(Vă spun un mic secret: eu le folosesc și în baie, în acea jumătate de oră pe care mi-o ofer după ce toată lumea a adormit; stau și citesc o carte, în baia caldă, înconjurată de căldură și miresme alese. Ce îți poți dori mai mult?)

Vă las să descoperiți minunile lor.

CafeaCJ FF Geometrie10407857_741238795953838_526376683957287491_n

P.S. era să uit. Îi găsiți pe www.arde-clipa.ro sau pe facebook: Lumanari Decorative by Claudia Ghetu

Cum să organizăm haosul – câteva idei pentru familii

happy-family-fun

Cu un stil de viață ce devine din ce în ce mai aglomerat, există un lucru care ar face diferența între o familie calmă și relaxată și una haotică – ORGANIZAREA!

Noi suntem o familie activă, facem o grămadă de activități, atât în casă cât și în afara ei, iar echilibrul și ordinea din casă le asigurăm printr-un sistem de organizare, pe care căutăm să-l îmbunătățim mereu.

Am testat propriile noastre  metode, ne-am inspirat și de pe la alții, iar în cele ce urmează sunt  câteva idei care la noi au funcționat.

 

 

PARTEA I – HOLUL

Un aspect important al organizării casei este eficientizarea pe cât posibil a holului (sau a intrării în casă).

Chiar dacă dispuneți de un spațiu mic, este foarte important ca aici să faceți o primă sortare a lucrurilor voastre.

 • Un pantofar sau o poliță la îndemână, în care să puneți încălțările imediat după ce ați intrat în casă. Cheia constă în „la îndemână„. Dacă pentru a pune încălțările la locul lor trebuie să deschideți niște uși (care pot fi ușor blocate cu diverse mingii, jucării, haine aruncate etc), atunci în peste 80% din cazuri încălțările vor rămâne aruncate pe hol, împiedicându-vă de ele când treceți pe acolo.

Noi folosim cu succes genul de pantofar cu sertare rabatate, fixat în perete. Chiar dacă se mai întâmplă să rămână vreun rucsac în fața lui, tot pot trage de sertar să pun pantofii înăuntru.

dulap deschis

 • Un cuier sau agățători la o înălțime potrivită pentru cei mici. Această soluție am implementat-o de curând, pentru că băiatul meu a transformat pusul căciulii și fularului în cuier într-un adevărat joc de baschet, care se încheie de cele mai multe ori cu „dacă nu iți iese din 3 încercări, dă-mi mie”. Cum ideal ar fi să se ocupe el de treaba asta, am „împodobit” un perete de pe hol cu câteva agățători, la diverse înălțimi. Astfel, și noi, cei mari, ne agățăm fularul, eșarfa, uneori și pardesiul, când cuierul este plin. Depinde mult de spațiul disponibil. Doar lăsați imaginația să vă ghideze.

carlig perete

 • Am lăsat „masterpiece”-ul la urmă. Am denumit zona aceasta ”În tranzit” și are 2 componente:

 

 • O cutie mai încăpătoare (nu neapărat înaltă, cât largă), în care punem cum venim diverse hârtii: chitanțe, facturi, adeverințe de la medic, rețete, certificate de garanție, bilete la teatru, flyer-e pe care vrem să ne mai uităm… lucruri care trebuie sortate ulterior. Ne-am făcut un obicei ca o dată la câteva zile să trecem cu toții prin ele și să decidem ce facem: le aruncăm, le îndosariem /le punem la locul lor sau le mai păstrăm un pic pentru că nu ne-am decis. Notăm în calendar/telefon dacă e ceva de notat, în caz că e vorba de rezervări, vreun număr de telefon sau e ceva ce trebuie să facem ulterior.

tinful of ephemera

 • Un spațiu în care punem bagajul necesar pentru a doua zi: rucsacul copilului, pregătit de cu seara, geanta de sport, dosare sau alte lucruri pe care trebuie neapărat să le luăm cu noi a doua zi, liste de cumpărături. Eu mai folosesc la ceva spațiul acesta: aici pun toate lucrurile pe care trebuie să înapoiez, fie că este vreo carte, CD sau recipientele în care bunica ne-a pregătit supa.

 

Cu toate acestea, lucrurile sunt departe de a fi perfecte! Voi ce soluții folosiți?

Imprimeuri pentru tricouri

Având acces la tehnologie și materiale de calitate pentru imprimarea hainelor, nu vrem să ne oprim doar la crearea și producerea de imprimeuri pentru copii.

Următorul pas firesc este să le folosim  pentru a crea parteneriate cu firme ce acționează tot în domeniul produselor și serviciilor pentru copii.

Din primele noastre colaborări, au rezultat tricourile personalizate pentru clubul de inot  www.initiereinot.com si locul de joacă pentru copii Kids Cosmos Party, precum și etichetele pentru hăinuțele meșteșugite cu pasiune de Geo.

Untitled

WP_20160204_002

 

handmadebygeo3

 

Cum să scăpăm de pete fără chimicale

De câte ori nu s-a întâmplat să renunți la un tricoul preferat din cauza petelor?

Mie mi se întâmpla frecvent. Nu știu cum sunt alți copii, dar al meu se pătează frecvent fie cu mâncare sau suc, fie cu cine ştie ce de pe la locul de joacă.

După ce mai multe tricouri au devenit de nepurtat (să nu mai zic de frustrarea că „abia ţi l-am cumpărat”), am căutat o soluţie.

Iată ce a ieşit – varianta fără pete de la Mămici cu lipici (am folosit imprimeurile din Setul Smart, pe care îl găsiţi aici.):

triou before and after

4 Motive să Folosești Imprimeuri DIY

4 Motive să Folosești Imprimeuri DIY

Termenul DIY este abrevierea de la Do-It-Yourself. Adică ceva ce putem face singuri. Exact acesta este principiul noilor imprimeuri de la Mamici Cu Lipici. În cele ce urmează, îți vom prezenta câteva motive pentru care merită să crezi în conceptul de Do-It-Yourself și în folosirea imprimeurilor DIY.

Îți vei reînvia hainele rupte sau pătate cu ajutorul imprimeurilor DIY

imprimeuri DIY pentru a acoperi o ruptura
Fiul meu și-a rupt pantalonii și am încercat să îi repar, fără succes.

De câte ori te-ai gândit că un tricou pătat este pierdut? Sau că niște pantaloni rupți într-un loc prea vizibil trebuie aruncați? Cel mai probabil, de multe ori.

Acum aceste gânduri pot fi de domeniul trecutului. Imprimeurile noaste sunt confecționate din material textil și imită fidel textura catifelei. Astfel, la aplicarea pe hainele deteriorate, acestea par noi. Poți chiar deveni creativă și poți face propriile modele.

Iar când vine vorba de hainele copilului, imprimeurile devin un ajutor real. Copiii sunt plini de energie și știm că, atunci când au de ajuns undeva, ei nu merg, ci aleargă. În alergarea lor, își pot agăța hainele sau pot vărsa ceva pe ei (sau pe alți copii).

Dintr-o dată, o pată sau o ruptură nu mai sunt un capăt de țară.

 

Imprimeurile DIY sunt ușor de folosit

Imprimeuri DIY de aplicat cu fierul de calcat
Imprimeurile DIY se aplica folosind fierul de calcat – Sursa foto: Wikipedia

Aplicarea imprimeurilor se face folosind fierul de călcat. Ordinea operațiunilor este următoarea:

 • Decupează bucata de imprimeu din kit-ul primit. Materialul imprimeurilor este acoperit de o folie transparentă de plastic – folie de suport. Aceasta va rămâne atașată de imprimeu până la sfârșitul procedurilor.
 • Poziționează imprimeul deasupra petei sau rupturii – verifică dacă acoperă în întregime zona afectată.
 • În pachet vei găsi o folie semi transparentă – este o folie de protecție. Pune această folie peste bucata de imprimeu.
 • Încălzește fierul de călcat, la temperatura maximă, cu funcția de aburi dezactivată. 
 • Când fierul de călcat este pregătit, presează pe imprimeul poziționat asupra zonei afectate, cu folia semi-transparentă de protecție între fierul de călcat și imprimeu – aproximativ 20 de secunde.
 • După aplicare, îndepărtează folia transaprentă de protecție și lasă aproximativ 5 minute ca zona să se răcească.
 • După ce locul s-a răcit, dezlipește încet folia de plastic, de suport, de pe imprimeu.
 • Pata este acoperită de imprimeu.

Foarte curând vom pregăti și un tutorial pe YouTube în care vom arăta exact cum se face operațiunea de aplicare a imprimeului.

Imprimeurile pot fi aplicate pe materiale din bumbac, poliester, amestecuri din poliester cu bumbac și majoritatea materialelor sintetice (cu excepția nylonului). Asigură-te că pe hainele pe care aplici imprimeurile se poate folosi fierul de călcat.

 

Economisești timp și bani

imprimeuri DIY before and after
Tricoul și pantalonii – before and after

Probabil primul gând atunci cănd pătăm sau rupem un obiect de îmbrăcăminte este să ne enervăm. Al doilea, probabil, este să mergem la croitor. Următorul gând este să aruncăm respectivul obiect vestimentar și să căutăm altul de cumpărat.

Acum nu mai este nevoie să trecem prin acest proces.

A aplica un imprimeu durează maxim 5 minute. Prețul operațiunii, cu tot cu achiziția imprimeului, este doar o fracțiune din costul obiectului vestimentar. Deci nu mai trebuie să aștepți câteva zile ca să îl recuperezi de la croitor. Și nici nu mai trebuie să dai bani ca să îți cumperi unul similar.

Cel mai grăitor exemplu este cel al pantalonilor fiului meu. Și-a agățat pantalonii în timp ce era la locul de joacă. Folosind imprimeurile DIY, nu a mai fost nevoie să îi duc la croitor sau să îmi exersez talentul la cusut și nici să mai scot aproximativ 100 de lei din buzunar ca să cumpăr o pereche nouă de pantaloni. Am aplicat imprimeul DIY cu rezultatele din imagine.

Văzând că operațiunea a funcționat, am “reînviat” și un tricou pătat pe care copilul deja îl purta numai în casă. Am aplicat imprimeurile într-un model simetric și pare că tricoul este nou.

Și iată cum, cu numai 34 de lei și 10 minute, am recuperat nu unul, ci două hăinuțe ale copilului. Dacă ar fi fost să fac traseul “clasic”, adică să duc pantalonii la croitor și tricoul la curățătorie chimică, procesul mi-ar fi luat cel puțin 2 zile și în jur de 70 de lei. Nu mai vorbesc despre ce ar fi însemnat financiar să cumpăr un tricou și o pereche de pantaloni noi.

Dragi mămici, sunt sigură că dulapul vostru este plin de tricouri, bluze, pantaloni, fuste pe care le credeați pierdute, dar de care nu v-ați îndurat să vă despărțiți…

 

Îți faci branding personal

Ai citit bine. Cum ți-ar plăcea să fii cunoscută drept Mama-Care-Și-a-Făcut-Copilul-Supererou? Sau cum ar fi dacă acel tricou mai vechi de care nu te înduri să te desparți ar căpăta o față nouă? Iar soțul sau prietenul tău sigur are haine vechi în dulap pe care le-a pătat sau le-a rupt la fotbal sau atunci când a zugrăvit în casă.

Hainele ar putea căpăta o față amuzantă, folosind imprimeurile de tip cravată:

imprimeu diy cravata
Imprimeurile DIY – Cravată

Sau chiar semnul lui Batman:

imprimeu diy batman
Imprimeu DIY Batman

Poți să devii o mămică eroină transformând hainele de zi cu zi în ceva distractiv. Vei fi cunoscută drept o persoană creativă și plină de resurse. Și drept cineva care a demonstrat că poate salva garderoba uitată.

Imprimeu DIY Batman asculta de mama
Chiar si Batman trebuie sa asculte de mama sa – Sursa foto: Customkidstees.com

 

Am creat imprimeurile DIY pentru a veni în ajutorul celor care doresc să își ia o grijă de pe cap. Hainele deteriorate nu mai trebuie să fie o problemă. În plus, fiecare dintre noi își poate stimula creativitatea aplicând imprimeurile pe haine. Pentru orice întrebare sau nelămurire, echipa Mămici Cu Lipici îți stă la dispoziție.

 

Haideți să ne facem viața mai relaxată și mai distractivă împreună!

Mamici Cu Lipici implineste 4 luni!

Astăzi magazinul nostru online împlinește 4 luni!

În acest timp, sper că am reușit să aducem mai multă relaxare în familiile voastre și că v-am ajutat să nu rătăciți hainele și jucăriile atât de prețioase ale micuților voștri.

mamici cu lipici - 2016 fabulos

 

Câteva momente importante din aceste 4 luni

 

 • Am fost alături de voi la deschiderea noului an școlar, pentru care am dedicat un set special – Start Grădi – cu etichete personalizate, pentru diverse întrebuințări.

 

set start gradi Mamici Cu Lipici

 

 

 • Participarea la primul festival al industriei creative din România, Creative Est, din octombrie, a însemnat pentru noi ieșirea din anonimat a imprimeurilor de ascuns pete (seturile de imprimeuri Smart)

Mamici cu Lipici la Creative Est

 

 • Iar sărbătorile de iarnă le-am întâmpinat prin participarea la două târguri de sezon: Târgul Mămicilor la Superlativ și Târgul Mămicilor Creative. De data aceasta, vedetele au fost cravatele noastre – imprimeuri de pus cu fierul de călcat. Însă cel mai important a fost feedback-ul pe care l-am primit de la voi și încrederea pe care ne-ați dat-o că suntem pe drumul cel bun.

Mamici cu Lipici La Targul de Craciun

 

Am căpătat noi prietene mămici și am rămas cu sentimentul plăcut că suntem o comunitate unită de părinți preocupați în mod activ să aducem zâmbete pe chipurile copiilor noștri.

Vă mulțumesc pentru încrederea în produsele noastre și vreau să vă reasigur că va stau la dispoziție cu drag pentru orice situație, oricât de neobișnuită pare. Și asta pentru că eu cred cu tărie că există o soluție pentru orice.

 

Pentru 2016 ne-am propus să vă oferim produse inovatoare, câteva din ele fiind deja in lucru.

De asemenea, vom începe să promovăm și alte idei creative, prin colaborări care să îmbine în mod autentic frumosul și utilul.

 

Așa că, dacă 2015 a fost spectaculos prin câte am reușit să facem într-un timp scurt, 2016 va fi fabulos!

cropped-McL-Logo.png